Kategorije
Košarica

z Varovanjem podatkov in piškotki

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno trgovino. Zavedamo se pomena ustreznega varovanja in obdelave osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo odgovorno in pazljivo. Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

V tem besedilu vas seznanjamo, za katere namene pridobivamo osebne podatke, kakšna bo njihova uporaba, kakšne so pravice posameznikov in kako lahko te pravice uveljavljate.

Od kod nam vaši osebni podatki?

Osebne podatke pridobimo neposredno od vas. V kolikor stopite v stik z nami ali uporabljate našo spletno trgovino lahko hitro posredujete podatke, ki veljajo za osebne.

Nekatere druge vaše podatke nam lahko posredujejo tudi naši pogodbeni partnerji (banke, ponudniki plačilnih storitev, transportne službe,...)

Upravljavec osebnih podatkov

Numiklik, Šmuc Alojz s.p. (davčna številka SI: 86733834; matična številka: 6328563000)

Bezenškova ulica 33

1000 Ljubljana

Slovenija

Uporaba osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene.


OBISKOVALEC

Strežniki samodejno beležijo podatke, ki jih vaš brskalnik pošlje vsakič, ko obiščete našo spletno stran. Ti strežniški dnevniki (log datoteke) vsebujejo podatke o datumu in času nalaganja strani, URL-ju dostopa-ne strani, operacijskem sistemu vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve, uporabljen brskalnik in jezikovne nastavitve, količino prenesenih podatkov in številko internetnega protokola zahtevka. Teh podatkov ne moremo dodeliti določeni osebi in služijo izključno za zagotovitev nemotenega delovanja naše strani.

Piškotke v vašo napravo shranjujemo, piškotke, ki jih je na vašo napravo shranila naša spletna stran pa tudi beremo.

Takšni piškotki nam pomagajo izboljšati uporabniško izkušnjo v različnih primerih:

 • V kolikor ste izbrali možnost, da ne želite več gledati obvestila o piškotkih se v vaš brskalnik shrani piškotek, ki pove naši spletni trgovini pove, da ste z obvestilom seznanjeni.
 • Pri preklapljanju med posameznimi spletnimi stranmi naše spletne trgovine se na brskalnik shranijo piškotki. Da ni potrebna registracija ali prijava v uporabniški račun z uporabo piškotkov poskrbimo, da ne prihaja do izbrisa vsebine vaše nakupovalne košarice.
 • Za ponoven prikaz ogledanih artiklov.

Tovrstni piškotki in druge datoteke so nujno potrebni za zagotavljanje prijetne uporabniške izkušnje in nemoteno delovanje naše spletne trgovine. V kolikor se boste odločili da ne želite sprejeti piškotkov s strani naše spletne trgovine se lahko zgodi, da uporaba ne bo več mogoča.


REGISTRIRAN UPORABNIK

Registracija uporabniškega računa v naši spletni trgovini ni potrebna za izvedbo nakupa in je povsem prostovoljna. V kolikor se odločite za registracijo uporabniškega računa je iz ustreznih vhodnih obrazcev razvidno, kateri podatki so zbrani. Registracijska stran, kjer se prenašajo osebni podatki med vašim brskalnik in strežnikom je zaščitena s šifrirano povezavo (SSL), kar je razvidno iz zelene ključavnice v vašem brskalnik.

Osebni podatki bodo uporabljeni (zbrani) za namen obdelave na podlagi pogodb, za omogočanje določenih ugodnosti (katere so na voljo le za registrirane uporabnike - dodatne dostavne možnosti, dodatne plačilne možnosti, dodatne popuste,... ), obdelovani za analizo poslovanja ter obiskov in ne bodo posredovani tretjim osebam.

KATERE PODATKE HRANIMO:

Hranjeni podatki so posredovani prostovoljno s potrjeno izjavo, ki dovoljuje njihovo uporabo za katerega so podani.

Hranimo in obdelujemo lahko podatke:

Ime in priimek

Kontaktne podatke

Naslove za dostavo

Za namen zagotavljanja varnosti in interesov ponudnika se hranijo tudi strežniški dnevniki (podatke o datumu in času nalaganja strani, URL-ju obiskanih strani, operacijskem sistemu vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve, uporabljen brskalnik in jezikovne nastavitve, količino prenesenih podatkov in številko internetnega protokola zahtevka).


KUPEC V SPLETNI TRGOVINI

Kateri podatki so zbrani, je razvidno iz ustreznih vhodnih obrazcev. Stran, kjer se odda naročilo in se ob tem prenašajo osebni podatki med vašim brskalnik in strežnikom je zaščitena s šifrirano povezavo (SSL), kar je razvidno iz zelene ključavnice v vašem brskalnik.

KATERE PODATKE HRANIMO:

Hranjeni podatki so posredovani prostovoljno s potrjeno izjavo, ki dovoljuje njihovo uporabo za katerega so podani.

Hranimo in obdelujemo lahko podatke:

Ime in priimek

Kontaktne podatke

Naslove za dostavo

Po nakupih in plačilih

Za namen zagotavljanja varnosti in interesov ponudnika se hranijo tudi strežniški dnevniki (podatke o datumu in času nalaganja strani, URL-ju obiskanih strani, operacijskem sistemu vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve, uporabljen brskalnik in jezikovne nastavitve, količino prenesenih podatkov in številko internetnega protokola zahtevka).


KONTAKT S PONUDNIKOM

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev, elektronske pošte, telefonske komunikacije bomo uporabili izključno za razrešitev težave, pripravo odgovora na vprašanje, pripravo ponudbe ali za zaščito zakonskih interesov ponudnika. V kolikor stopite v stik s ponudnikom le temu dovoljujete, da trajno v kakršni koli obliki hrani vso komunikacijo.

Roki hrambe osebnih podatkov

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali zakonitega interesa, npr. v primeru pošiljanje e-novic, hranimo trajno do preklica te privolitve z vaše strani oziroma do zahteve po prekinitvi obdelave, pri čemer se zavezujemo, da bomo obstoj namena obdelave osebnih podatkov preverjali na redne časovne intervale. Podatke bomo pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov ali če tako določa zakon.

Zakonska podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov

Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi naših zakonskih obveznosti (brez vašega soglasja, saj ga za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence.

Vodilo so med drugim tudi:

Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),

Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),

Obligacijski zakonik (OZ),

Zakon o računovodstvu(ZR),

Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),

Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Poleg ponudnika lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši skrbno izbrani pogodbeni izvajalci, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:
Podatke posredujemo:

 • Logistično/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila. Ti jih potrebujejo za dostavo in obveščanje o stanju pošiljke. V primeru izgube ali izropnja pošiljke podatke ponovno posredujemo Logistično/dostavni službi za reševanje reklamacij.
 • Izvajalcem plačil (banka, PayPal, logistično/dostavna služba). Z njimi lahko povežemo vaše plačilo z našim naročilom.
 • Distributerjem, dobaviteljem blaga in serviserjem.
 • Računovodstvu. Namen je zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (vodenje finančnih in poslovnih knjig).
 • Državnim organom. Na podlagi njihove utemeljene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka, v kolikor za to obstaja pravna podlaga. Podatki se lahko posredujejo tudi za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.
 • Odvetniškim pisarnam in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja.
 • Ponudnikom pošiljanja e-poštnih sporočil.
 • Ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

SPREMEMBA OSEBNIH PODATKOV

Če opazite, da so osebni podatki, ki jih hranimo o vas v vašem registriranem računu napačni ali nepopolni, imate pravico, da jih popravite oziroma dopolnite.

PRAVICA DO PRENOSA PODATKOV

Registrirani uporabniki lahko v svojem uporabniškem računu kadarkoli prenesejo svoje podatke (podatki so za prenos na voljo v CVS obliki).

PRAVICA DO OMEJITVE OBDELAVE PODATKOV

Uporabnik lahko omeji uporabo svojih osebnih podatkov tako da stopi v stik s ponudnikom.

PRAVICA DOSTOPA DO PODATKOV

Kot posameznik imate od ponudnika pravico dobiti potrditev, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne. Če je temu tako, imate pravico, da vam omogočimo dostop do vaših osebnih podatkov ter da vam podamo informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

IZBRIS OSEBNIH PODATKOV

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe) vam daje moč, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, če obstaja eden izmed razlogov iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (npr. če podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, če prekličete privolitev in za obdelavo in ne obstaja nobena druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi, pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti interesi, če so bili osebnih podatki obdelani nezakonito, ....).

E-novice

Stranka lahko prostovoljno zaprosi za prejemanje e-novic. Ob tem je potrebno navesti zgolj e-naslov. Pri tem lahko ponudnik posreduje podatke zunanjim pogodbenim izvajalcem, ki v njegovem imenu odpošiljajo e-novice. Registrirani uporabniki se lahko od e-novic odjavijo v svojem uporabniškem računu. Naročniki na e-novice, ki nimajo registriranega uporabniškega računa se lahko odjavijo tako da v polje kjer so se naročili na e-novice še enkrat vpišejo svoj elektronski naslov ali kontaktirajo ponudnika pisno preko e-pošte in on stori to v njihovem imenu.

Zaključna določila

O vas ne zbiramo in o vas ne shranjujemo tako imenovanih občutljivih osebnih podatkov.

PRAVICA DO UGOVORA

Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, lahko kadarkoli in brezplačno ugovarjate brez navedbe razlogov, tako da nam pošljete sporočilo na elektronski naslov: [email protected] Če ugovarjate obdelavi vaših podatkov za namene neposrednega trženja, bomo nemudoma prenehali obdelovati vaše podatke za te namene.

Prav tako vam bomo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podali tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo.

PRAVICA DO VLOŽITVE PRITOŽBE

Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Zaloška 59, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov: [email protected] .

 

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke, ki vam omogočajo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. V kolikor nadaljujete z uporabo spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih si lahko preberete v zavihku zasebnost in piškotki.