Kategorije
Košarica

Slovaška

Slovaška, uradno imenovana tudi Slovaška republika, je celinska država v Srednji Evropi, omejena na severozahodu s Češko, na severu s Poljsko, na vzhodu z Ukrajino, na jugu z Madžarsko in na zahodu z Avstrijo.

Glavno mesto: Bratislava
VIR: WIKIPEDIJA


Slovaška je 2016 izdala kovanec z nominalno vrednostjo 2 EUR z ob prvem slovaškem predsedstvu Svetu Evropske unije.Oblikovalec: Vladimír PavlicaObseg izdaje: 1 milijon kovancev (od tega 1.000 kovancev v tehniki visokega sijaja namenjenih izključno za..
Po naročilu
"Zamisel o evropski zastavi je nastala že leta 1955, ko je Svet Evrope za simbol organizacije sprejel modro zastavo z dvanajstimi rumenimi (zlatimi) zvezdami. Leta 1983 jo je sprejel tudi Evropski parlament, voditelji Evropske unije..
Po naročilu
Slovaška je 2015 izdala kovanec z nominalno vrednostjo 2 EUR z ob 200. obletnici rojstva Ľudovít-a Štúr-a.Oblikovalec: akademski kipar Ivan ŘehákObseg izdaje: 1 milijon kovancevDatum izdaje: 23 oktober 2015Več o motivu (v angleškem jeziku):"The n..
Po naročilu
Leja 2013 je Slovaška izdala kovanec z nominalno vrednostjo 2 EUR z motivom 1150. obletnice prihoda Konstantina in Metoda v Veliko Moravijo.Oblikovalec: Mgr. umetnost. Miroslav Hric, ArtD.Obseg izdaje: 1 milijon kovancev (od tega 10.300 kovancev izde..
Po naročilu
Komplet slovaških EURO kovancev iz leta 2009 s srebrno medaljo (Ag .925) in euro podobo...
Na voljo
24,95 EUR
Neto cena: 24,95 EUR
Prikazujem 1 do 7 od 7 (1 strani)
Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke, ki vam omogočajo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. V kolikor nadaljujete z uporabo spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih si lahko preberete v zavihku zasebnost in piškotki.