Kategorije
Košarica

NEW PRODUCTS RSS Feed

15 Sep ZLATI KOVANCI
numi.si 0 12819
V obdobju denarnega zlatega standarda so ljudje zaščitili svoje premoženje zelo preprosto. Shranili so obtočni zlatnik za hude čase. Ko obtočnih zlatnikov ni bilo več in so bili na razpolago le njihov..
15 Sep Tehnike kovanja kovancev
numi.si 0 7872
Sodobne kovance kujejo kovnice na kovnih strojih. Pri tem se na kovne ploščice  iz katerih so kovanci, odtisnejo motivi vgravirani na kovnih pečatih. Zaradi velikih obremenitev se kovni pečati med ..
15 Sep Zgodovina kovancev
numi.si 0 1170
Kovanci imajo mnogo daljšo zgodovino od bankovcev. Zgodovinarji se še niso povsem uskladili komu pripisati primat kovanja denarja. Se je to pričelo na Kitajskem v Indiji ali Lidiji? Morda na vseh treh..
15 Sep Kovanec ali ploščica
numi.si 0 5560
Vlagatelji v plemenite kovine so pred nakupom v dilemi. Naj se odločijo za kovance ali palice?Naložbene palice iz plemenitih kovin imajo ob nakupu praviloma manjše trgovske marže, zato je unča kovine ..
15 Sep Strani kovanca
numi.si 0 7694
Vsak kovanec sestavljata dve ploskvi in obod. Nad osnovno ploskvijo dvignjeni relief oblikuje podobo ali motiv, po katerem kovanec prepoznamo in prenaša sporočilo. Poleg motiva je navadno označena drž..
Prikazujem 1 do 5 od 5 (1 strani)
Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke, ki vam omogočajo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. V kolikor nadaljujete z uporabo spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih si lahko preberete v zavihku zasebnost in piškotki.