Kategorije
Košarica

Obveščamo Vas, da bodo vsa naročila predvidena za odpremo v petek, 22.3.2019, zaradi odsotnosti odposlana v ponedeljek, 25.3.2019. Hvala za razumevanje.

NUMIZMATIKA RSS Feed

15 Sep Numizmatika
numi.si 0 10045
Numizmatika je veda o kovancih. Ukvarja se z zbiranjem, proučevanjem in vrednotenjem  kovancev in medalj.Večina dojema numizmatiko sprva kot zbirateljski konjiček, ki preraste pri nekaterih v resn..
15 Sep Notafilija
numi.si 0 9919
Notafilija  združuje zbiralce bankovcev, papirnatega denarja in vrednostnih papirjev. V bližnji preteklosti  je delovala v sklopu  numizmatike a vse bolj prerašča v samostojno vedo, čeprav se ob..
15 Sep Tehnike kovanja kovancev
numi.si 0 7889
Sodobne kovance kujejo kovnice na kovnih strojih. Pri tem se na kovne ploščice  iz katerih so kovanci, odtisnejo motivi vgravirani na kovnih pečatih. Zaradi velikih obremenitev se kovni pečati med ..
15 Sep Zgodovina kovancev
numi.si 0 1191
Kovanci imajo mnogo daljšo zgodovino od bankovcev. Zgodovinarji se še niso povsem uskladili komu pripisati primat kovanja denarja. Se je to pričelo na Kitajskem v Indiji ali Lidiji? Morda na vseh treh..
15 Sep Kovanec ali ploščica
numi.si 0 5590
Vlagatelji v plemenite kovine so pred nakupom v dilemi. Naj se odločijo za kovance ali palice?Naložbene palice iz plemenitih kovin imajo ob nakupu praviloma manjše trgovske marže, zato je unča kovine ..
15 Sep Strani kovanca
numi.si 0 7737
Vsak kovanec sestavljata dve ploskvi in obod. Nad osnovno ploskvijo dvignjeni relief oblikuje podobo ali motiv, po katerem kovanec prepoznamo in prenaša sporočilo. Poleg motiva je navadno označena drž..
Prikazujem 1 do 6 od 6 (1 strani)
Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke, ki vam omogočajo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. V kolikor nadaljujete z uporabo spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih si lahko preberete v zavihku zasebnost in piškotki.