PROOF

Prikaži:
Razvrsti po:

10. obletnica evrogotovine - 2012

Republika Slovenija je ob 10. obletnici evrogotovine izdala zbirateljske dvokovinske kovance. 4000 spominskih kovancev v numizmatičnih karticah so nakovali v kovnici Mincovna Kremnica, š.p., v Kremnica na Slovaškem. Osnutek je prispeval Helmut Andexlinger iz Avstrije. ..

Vprašajte za ceno


Na zalogi

100. obletnica osvojitve prve olimpijske medalje - 2012

Republika Slovenija je ob ob 100. obletnici osvojitve prve olimpijske medalje, ki jo je prejel Slovenec kot član avstrijske reprezentance. 4000 spominskih kovancev v numizmatičnih karticah so nakovali v kovnici Mincovna Kremnica, š.p., v Kremnica na Slovaškem. Osnutek je prispeval Milan Drobnak iz Gorice pri Slivnici. ..

Vprašajte za ceno


Na zalogi

100-letnica rojstva narodnega heroja Franca Rozmana – Staneta - 2011

"Franc Rozman - Stane se je rodil 27. marca 1911 v Spodnjih Pirničah pri Ljubljani. Imel je revno in težko otroštvo. Pri petnajstih je bil hlapec v gostilni, nato pa se je izučil za pekovskega pomočnika. Že kot fant se je navduševal za vojsko in bil po izbruhu španske državljanske vojne med prvimi jugoslovanskimi prostovoljci v Španiji. V Jarmi je končal podčastniško šolo. Postal je poročnik in poveljnik čete, nato pa stotnik in poveljnik bataljona v mednarodni brigadi. Bil je resen in odločen b..

Vprašajte za ceno


Na zalogi

20. obletnica samostojnosti Republike Slovenije - 2011 PP

Slovenija je postala samostojna in neodvisna država 25. junija 1991, na podlagi plebiscitne odločitve iz decembra 1990. V naslednjih dvajsetih letih je prehodila zahtevno pot graditve političnega in gospodarskega sistem, oblikovanja državnosti in uveljavitve v svetu.Republika Slovenija je ob tej priložnosti izdala zbirateljske dvokovinske kovance. 4000 spominskih kovancev v numizmatičnih karticah so nakovali v Mint of  Finland. Osnutek je prispeval Domen Fras iz Ljubljane. ..

Vprašajte za ceno


Na zalogi

200. obletnica ustanovitve Botaničnega vrta v Ljubljani - 2010

"Botanični vrt v Ljubljani je poleg Narodne in univerzitetne knjižnice najstarejša kulturna, znanstvena in izobraževalna ustanova z neprekinjenim delovanjem v Sloveniji. Ustanovljen je bil leta 1810 kot Vrt domovinske flore v okviru tedanjih visokih šol (École Centrale). Zasnoval ga je Franc Hladnik (1773–1844), ki je bil tudi njegov prvi ravnatelj. Leta 1920 je prišel vrt pod okrilje ljubljanske univerze in še danes deluje v okviru Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete. Leta 1991 je bil Bo..

Vprašajte za ceno


Na zalogi

Ljubljana – svetovna prestolnica knjige - 2010 PP

Ljubljana, glavno mesto Slovenije, je bila junija 2008 na sedežu UNESCA v Parizu, proglašena za Svetovno prestolnico knjige 2010. Kot deseta svetovna prestolnica knjige je nosila ta naslov od 23. aprila 2010 do 23. aprila 2011.Republika Slovenija je ob tej priložnosti izdala zbirateljske dvokovinske kovance. 5000 spominskih kovancev v numizmatičnih karticah so izdelali v finski kovnici Mint of Finland. Idejni osnutek je prispeval Matija Marinko. ..

25,00 EUR


Na zalogi