ODKUP KOVANCEV

ODKUP KOVANCEV

 
Želite prodati zlate ali srebrne kovance? Prodajte jih nam! V Numiklik-u je prodaja enostavna in hitra. Potrebnih je le nekaj korakov, kupnino pa lahko prejmete še isti dan.
 
     
       
1. Seznam kovancev 2. Stopite v stik z nami 3. Dostava/prevzem 4. Izplačilo
       
Pripravite kovance, ki jih želite prodati. Fotografirajte jih ali pripravite seznam s čim več podatki o kovancih. (motiv, letnica kovanja, nominalna vrednost, napis, premer, teža…). Pri rokovanju s kovanci bodite pazljivi. Prijemajte jih le za obod, po možnosti z rokavico. Ne jemljite jih iz kapsul ali zaščitnih ovitkov, v kolikor so v njih. Bolje je pridobiti kak podatek manj, kot da kovanec pri tem poškodujete. Kovancev pred prodajo NE spirajte ali brišite s krpo saj jih lahko trajno poškodujete in jim izničite vrednost.
 

Priporočamo elektronsko pošto. Na naš elektronski naslov odkup@numiklik.com

pošljite seznam oziroma fotografije vaših kovancev. Sporočili Vam bomo ali nas kovanci zanimajo za odkup in kakšno okvirno ceno smo pripravljeni ponuditi za njih. Posredovali vam bomo spremni list, ki ga izpolnjenega priložite pošiljki. Dokončna cena se oblikuje šele po ogledu ohranjenosti in potrditvi pristnosti kovancev.
 
Po dogovoru in uskladitvi odkupnih pogojev nam dostavite kovance po pošti. Pošiljko zavarujte. Na voljo je tudi Hitra Pošta, ki dostavi pošiljko do nas še isti dan. Pošiljki ne pozabite priložiti izpolnjenega spremnega lista, ki Vam ga posredujemo po elektronski pošti v drugem koraku. Kovance v osrednji Sloveniji prevzamemo po predhodnem dogovoru tudi na vašem naslovu.
 

Po prejemu pošiljke preverimo pristnost in kakovost (ohranjenost) kovancev. Sporočimo Vam končno odkupno ceno. Po vaši potrditvi in strinjanju izvedemo plačilo kupnine v največ dveh delovnih dnevih. V primeru, da se s ponujenim zneskom ne strinjate Vam na naše stroške kovance vrnemo!

*Ob osebnem prevzemu artiklov plačilo izvedemo takoj.

! NE ocenjujemo kovancev, ki jih ne nameravamo odkupiti ali nam jih ne želite prodati !

 

Ste bili doslej le naš kupec ali ste nas našli, ker želite kovance prodati? Ponujamo vam možnost za prodajo. Odkupujemo zlate in srebrne kovance, še posebaj te s seznama iskanih kovancev . Na odkupno ceno vpliva ohranjenost kovanca zato se dokončna odkupna cena določi šele po ogledu. Odkupujemo le kovance. Ne odkupujemo zlatih in srebrnih naložbenih palic, medalj in svetinjic, zlatega in srebrnega nakita, zobnega zlata, zlatega granulata, zlatih in srebrnih ploščice in lističev, bankovcev, ponarejenih kovancev, replik in kovancev ki niso iz srebra ali zlata. V kolikor nas določen kovanec ne zanima za odkup si pridržujemo pravico, da odkup zavrnemo. Odkupujemo le kovance izbrane po lastni presoji!

 
Za dodatne informacije glede prodaje vaših numizmatilčnih vrednosti nas pokličite na številko 040 589 032 ob delavnikih med 9:00 in 17:00 uro ali nam pišite prek elektronske pošte na naslov odkup@numiklik.com . Z veseljem Vam bomo pomagali.
 
Prodaja je enostavna in jo lahko opravite tudi če nimate tovrstnih izkušenj.

 

1. Sestavite seznam kovancev ali kovance fotografirajte.

V kolikor vaših kovancev ne poznate, sestavite opis kovancev, ki jih želite prodati. Opis naj vsebuje: opis motiva na kovancu, besedilo s kovanca, letnico kovanja, nominalo, približen premer in težo (če imate ustrezno tehtnico, sicer ta podatek izpustite).
Najbolje je, če kovance fotografirate in nam pošljete fotografije v priponki elektronskega sporočila. Za to uporabite mobilni telefon ali fotoaparat.

Pozornost posvetite:

- PRAVILNO ORIENTIRAJTE KOVANEC (to vzame malo časa fotografu a prihrani veliko truda opazovalcu)
- OSTRINA FOTOGRAFIJE (iz neostre, zabrisane fotografije brez detajlov si težko ustvarimo predstavo o lastnostih in stanju kovanca)

- ODSEV BLISKAVICE ( na fotografiji kovanca niso zaželjeni odsevi bliskavice, saj razlike v kontrastu zabrišejo podrobnosti. Najbolj uporabne fotografije kovancev uspejo pri dobri dnevni svetlobi, ko sonce ne sije neposredno na kovanec.)
- VIDNE PODROBNOSTI: (kovanec fotografirajte z obeh strani, da bodo vidne vse podrobnosti in stanje kovanca. Le tako bo ponujena odkupna cena enaka realizirani ceni.)

 


POZOR! NAJPOMEMBNEJŠE!

Pri rokovanju s kovancem pazite, da ga ne poškodujete. Čim manj ga prijemajte, če pa že, le za obod, po možnosti z orokavičeno roko. Kovanca NIKOLI ne brišite, polirajte, izpirajte ali čistite. V kolikor so na kovancu nečistoče ali patina naj ostane kakršen je, gotovo je tak vreden bistveno več, kot nestrokovno očiščen kovanec. Z nepravilnim ravnanjem s kovancem mu hitro izničite vso numizmatično vrednost in tvegate, da bo vreden manj, kot kovina v njem.
 

 

 

 

2. Stopite v stik z nami.

Kontaktirajte nas preko elektronske pošte na naslovu odkup@numiklik.com ali preko telefonske številke 040 589 032. Posredujte nam opis ali fotografije kovancev, ki jih želite prodati. Če že imate predstavo o vrednosti kovanca, ki ga prodajate je zaželjeno, da navedete okvirno ceno, ki jo zanj pričakujete.

 

 

 

3. Pošljite nam kovance

Kovance z dogovorjeno odkupno ceno nam pošljite na naslov skupaj z izpolnjenim spremnim listom, ki Vam ga bomo posredovali po elektronski pošti. Svetujemo registrirano obliko pošiljanja, zavarovano za celotno vrednost. Hitra pošta dostavi pošiljko navadno že isti dan. Kovance spakirajte pazljivo, da preprečite poškodbe med transportoml. S podrobnejšimi informacijami in nasveti smo na voljo na tel. številki 040 589 032 ali preko elektronske pošte na naslovu odkup@numiklik.com .

 

 

4. Izplačilo

Po prejemu pošiljke preverimo pristnost in dejansko stanje kovanca. Zagotavljamo strokoven pristop brez spremembe kakovosti kovanca. Dokončno potrditev posla opravimo v kontaktu z vami. Izplačil izvedemo na dogovorjen način v najkrajšem možnem roku. V primeru zavrnitve odkupa vam pošilko vrnemo, na naše stroške, zavarovano za polno vrednost.

 

 

POVEZAVE:
Splošni pogoji odkupa kovancev
Seznam kovancev ki jih trenutno iščemo za odkup